مقاله مزایا و معایب سازه بتنی و فولادی

سازه بتنی و فولادی
وقتی صحبت از مصالح باشد، هر سازهای متشکل از فولاد و بتن است! بنابراین اگر شنیدید که سازهای را بتنی میگویند منظور اسکلت اصلی سازه است که از مصالح بتن مسلح ساختهشده یا اصطلاحاً بتنآرمه است. همینطور سازه فولادی، سازهای است با اسکلت اصلی از جنس فولاد.بررسی مقاله مزایا و معایب سازه بتنی و فولادی می تواند یکی از روشهای پی بردن به این مسئله باشد.
اما بحث بهتر بودن هرکدام به چند عامل وابسته است. مهمترین عامل در سالهای قبل شاید بحث مالی مستقیم پروژه است.
این روزها با توجه به ارزشافزوده یک ملک در اثر نوسازی و همچنین قراردادهای مشارکت در ساخت و بحث زمانبندی یک پروژه به نظر میرسد مهمترین عامل بحث زمان است. سازههای فولادی با سرعت بیشتری قابلاجرا (سوار کردن) هستند.
اما از سوی دیگر هزینه تمامشده مصالح و اجرای آن به نسبت سازههای بتنآرمه معمولاً بیشتر است.
در طراحی داخلی باید گفت که استفاده از سازههای بتنآرمه به شما فضاهای مفید محدودتری خواهد داد چراکه ابعاد تیر و ستونهای آن نسبت به سازههای فولادی بیشتر خواهد بود.
در این میان اگر دهانههای بین ستونهای شما از ۷ تا ۸ متر بیشتر میشود اکیداً توصیه به استفاده از سازههای فولادی میشود چراکه معیار تغییر شکل تیر در طراحی سازههای بتنآرمه باعث ایجاد آویز زیاد (ارتفاع نهایی تیر بیشتر میشود) شده که درنتیجه ارتفاع مفید طبقات شمارا کاهش داده و طراحی داخلی شمارا بهشدت تحت تأثیر قرار خواهد داد.
سازههای بتنی در مقابل عواملی مثل رطوبت و آتشسوزی مقاومتر بوده و ازنظر عملکرد لرزهای، امکان ایجاد اعضایی با مقاطع مختلف، در دسترس بودن مصالح اولیه و عمر مفید، نسبت به سازههای فولادی دارای برتری هستند.
سازههای فولادی دارای امکان نصب سریع و بدون وقفه، امکان توسعه بنا با اتصال اعضای افقی به تیرهای اصلی پس از ساخت، ابعاد کمتر ستونها بخصوص در بحث تأمین پارکینگ در طبقات زیرین، عدم قطعیتهای کمتر در بحث طراحی، قابلیت ترمیم و تقویت در حین و پس از ساخت و سهولت بیشتر احداث سازههای بلندمرتبه هستند. در این مقاله مزایا و معایب سازه بتنی و فولادی به طور کامل مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
از دیگر محصولات، خدمات و قیمت کوپلر در صفحه اینستاگرام گروه صنعتی ایران کوپلر با خبر باشید.
مهارت های ما
علامت CE به منظور ایجاد استاندارد اجباری در محصولاتی که در سطح اروپا تولید یا به فروش می رسند ارائه شده است. گروه صنعتی ایران کوپلر، پس از مدتها تلاش و علی رغم همه تحریم ها با ارسال چند باره مدارک، آزمایشات و نمونه ها به شرکت جی سر جی ایتالیا، موفق به دریافت نشان…
![]()
داشتن این استاندارد یک معنای بسیار مهم دارد و آن ثبات کیفیت می باشد. مدیریت تحت استاندارد این ایزو بر روند تولید کالا چنان اعمال می شود که کیفیت کلیه محصولات خروجی تضمین می گردند. گروه صنعتی ایران کوپلر موفق به کسب این استاندارد تحت شماره GKIR-0251-QR گردیده است.
![]()
استاندارد HSE روند مدیریتی برای پوشش دادن نقاط ایمنی و سلامت محیط زیست یک مجموعه صنعتی بوده و استاندارد کردن روشهای اجرایی جهت بهبود مستمر محصولات را دنبال می کند. داشتن این استاندارد برای کار کردن در بسیاری از حوزه های حساس از جمله نفت و انرژی ضروری می باشد. گروه صنعتی ایران کوپلر موفق…
![]()