محاسبه مقدار میلگرد مصرفی ساختمان

محاسبه مقدار میلگرد مصرفی ساختمان

میلگرد مصرفی

 در این مقاله به بررسی محاسبه مقدار میلگرد مصرفی ساختمان توسط گروه صنعتی ایران کوپلر پذداخته شده است. یکی از مهمترین مسائل برای شما عزیزانی که در حال ساخت و ساز هستید، محاسبه نرخ مصالح مورد نیاز اعم از قیمت  میلگرد  و قیمت تیرآهن برای احداث و یا اندازه‌گیری مصالح به کار رفته در ساختمان است. همچنین به دلیل بالا بودن قیمت میلگرد، محاسبه دقیق میزان میلگرد برای تعیین هزینه‌های نهایی ضروری است. مشخص شدن دو بعد از مساله برای مجریان پروژه‌های عمرانی، نقش اساسی و مهمی را ایفا می‌کند:

  • محاسبه میزان مصالح مصرفی در طول روند پروژه موردنظر (به دلیل برطرف نمودن نیاز با توجه به زمان بندی مشخص شده)
  • هزینه‌های مالی پروژه در صورت اجرا شدن

محاسبه هزینه ساخت ساختمان مسکونی به چه صورت است؟

میزان آهن مصرفی در هر متر مربع به میانگین قیمت میلگرد، همچنین قیمت سایر آهن آلات مصرفی بستگی دارد.

میزان آهن مصرفی در ساختمان چقدر است؟

چنانچه اسکلت فلزی با مهاربندی، هم مرکز باشد بدون در نظر گرفتن وزن آرماتور سقف وزن آهن آلات مصرفی در سازه حدودا ۷۰-۴۰ کیلوگرم به ازای هر متر مکعب خواهد بود.

چه مقدار آهن برای ساخت خانه مسکونی مورد نیاز است؟

برای سازه بتنی قاب خمشی متوسط، بدون در نظر گرفتن وزن آرماتور سقف، حدود ۵۵-۴۰ کیلوگرم به ازای هر متر مربع آهن مورد نیاز است.

هر متر مربع چقدر میلگرد لازم دارد ؟

میزان آهن مصرفی در هر متر مربع به عوامل زیادی بستگی خواهد داشت که در ادامه به طور مفصل به بررسی آن خواهیم پرداخت ولی اگر بخواهیم به طور اجمالی در خصوص برآورد هزینه ساختمان، اطلاعاتی کسب کنید، خوب است بدانید که در پروژه‌های ساختمانی قیمت تمام شده اسکلت بتنی و فلزی به دو عامل مهم بستگی دارد:

  • میانگین قیمت میلگرد و سایر آهن آلات مصرفی
  • دستمزد کار نسبت به پروژه مورد نظر

برای محاسبه، ابتدا میانگین قیمت میلگرد ساده، آجدار و سایر آهن آلات مصرفی در هر متر مربع ساختمان را محاسبه کرده و سپس این میزان را با دستمزد کار، جمع می‌کنیم.

محاسبه میانگین قیمت آهن کیلویی به این صورت است که ابتدا درصد آهن آلات مصرفی را برای انواع آهن از جمله تیرآهن، میلگرد، ورق و اتصالات (مانند اتصالات پلی اتیلن) محاسبه کرده و از مجموع آن‌ها میانگین قیمت آهن آلات مصرفی را به دست می‌آوریم. به همین سادگی!

در نهایت از فرمول زیر برای تخمین هزینه ساخت هر متر مربع ساختمان استفاده می‌کنیم:

(میانگین قیمت خرید هر کیلوگرم آهن مصرفی + دستمزد ساخت هر کیلوگرم آهن مصرفی) × کیلوگرم آهن مصرفی در هر متر مربع

البته باید در نظر داشته باشید که این فرمول، تخمینی بوده و برای محاسبه دقیق‌تر باید به عواملی از جمله نوع طراحی سازه، موقعیت مکانی ساختمان، مدت زمان اجرای پروژه، هزینه اجاره ماشین آلات مورد نیاز، دستمزد نیروی انسانی مورد استفاده، شرایط جوی و محیطی و تاثیر آن بر نیروی انسانی و ماشین آلات و در نهایت مسافت راه توجه کرد.

میلگرد مصرفی 15

توضیح دادیم که از اقدامات ضروری و مهم پیش از شروع هر پروژه، برآورد مصالح آن است. در عمران اصطلاحا به محاسبه‌ی مصالح مورد نیاز برای پروژه‌های مختلف، چه ساختمان‌سازی باشد، چه پل سازی، چه تونل سازی یا غیره، متره گفته می‌شود. حال شاید بهتر باشد پیش از آن که به محاسبه میلگرد ساختمان یک طبقه بپردازیم، کمی با متره‌ی ساختمان آشنا شویم. در متره و برآورد آمده است:

مقدار آهن مصرفی در هر متر مربع

به ازای هر متر مربع

وزن

مقدار میلگرد مصرفی

۶۰ تا ۶۷ کیلوگرم

مقدار فولاد سنگین مصرفی

۳.۵ تا ۵.۵ کیلوگرم

مقدار فولاد سبک مصرفی

۲ تا ۳ کیلوگرم

محاسبه میلگرد اسکلت ساختمان یک طبقه

میزان میلگرد مورد نیاز برای اسکلت ساختمان به این موضوع بستگی دارد که اسکلت ساختمان فلزی باشد یا بتنی. در ساختمان‌های اسکلت فلزی، اگر به روش مهاربندی هر متر مربع به ۴۵ تا ۶۵ کیلوگرم میلگرد و اگر به روش قاب خمشی باشد، برای هر متر مربع ۶۵ تا ۹۰ کیلوگرم میلگرد احتیاج است. در ساختمان‌های اسکلت بتنی نیز اگر به روش قاب خمشی و دیوار برشی باشد هر متر مربع ۳۵ تا ۴۵ کیلوگرم میلگرد و اگر اسکلت بتنی باشد هر متر مربع ۴۰ تا ۵۵ کیلوگرم میلگرد لازم دارد.

محاسبه میلگرد سقف و ستون ساختمان یک طبقه

در مورد میزان میلگرد سقف و ستون ساختمان یک طبقه نیز باید به این موضوع دقت کنیم که سقف به چه صورت است. اگر سقف دال دو طرفه باشد برای هر متر مربع به ۶۰ تا ۸۵ کیلوگرم، اگر سقف تیرچه بلوک باشد هر متر مربع ۵ تا ۷ کیلوگرم، اگر سقف کامپوزیتی باشد هر متر مربع ۸ تا ۱۲ کیلوگرم و در نهایت اگر سقف دال بتنی تو پر باشد برای هر متر مربع ۱۰ تا ۱۶ کیلوگرم میلگرد لازم دارد. در مورد ستون نیز برای ساختمان‌های اسکلت فلزی هر ستون ۱۲ تا ۱۸ کیلوگرم آرماتور لازم دارد.

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نام شما:*

وبسایت:

دیدگاه شما